Scholen

 droomtuintje.nl I kinderen ontdekken I school natuur pakket

Elk stukje Nederland verdient extra liefde en elk kind in Nederland verdient een Droomtuintje. Dus ook jouw school, klas, BSO, buurtvereniging of waar nog meer veel kinderen samen zijn. 

Droomtuintje is geïnspireerd op het boek ‘De Kleine Prins' een prachtig verhaal met belangrijke boodschappen. We willen kinderen stimuleren om één te worden met de natuur en samen een steentje bij te dragen zuinig te zijn op onze prachtige planeet. Dit alles uiteraard op een zo duurzaam en milieuvriendelijke wijze.

Wat vinden wij belangrijk?

Droomtuintje vindt het belangrijk niet belerend over te komen, het moet vooral een beleving zijn. Samen met Boesa en YuToe nemen we een kijkje in de natuur, bij de bloemen en insecten. Op deze manier kunnen Boesa en YuToe op een leuke manier vertellen waar het om draait zonder dat het een les wordt

Waar het ons om gaat is dat er besef is dat we echt geen blikje, een zakje of mondkapjes op straat gooien. Al dit plastic en blik verdwijnt in de natuur. Dat de bijen en vlinders het heel moeilijk hebben door het gebrek aan bloemen. En dat hierdoor de vogels het ook heel zwaar hebben door gebrek aan voedsel, zij eten namelijk insecten. Meer bloemen in de natuur zorgt voor meer insecten zoals vlinders en bijen en meer vogels. Dit maakt de planeet vriendelijker en gezonder. Het is onze taak goed voor de planeet te zorgen om deze weer te kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

Wat biedt Droomtuintje? 

Droomtuintje heeft bloemzaadjes die enerzijds in de wilde natuur geplant gaan worden en anderzijds om gezellig thuis te kweken zodat je ze kunt plukken en de natuur in huis kunt halen. In deze Corona-tijden kunnen we allemaal wel wat meer kleur en positiviteit gebruiken zowel jong als oud. Maar we hebben nog veel meer om kinderen één te laten worden met de natuur. Zoals de schoolpakketten speciaal voor klassen, voorzien van gereedschap, vogelhuisjes, gieters, kweekzakken van heel klein tot heel groot en meerdere sets met zaadjes. Dit alles om het schoolplein te vergroenen en/of de tuinen en balkons bij de kinderen thuis meer kleur te geven. Dit maakt de natuur en de insecten en vogels weer blij! 

Onderwijs  =  educatie en dat komt weer van het Latijnse werkwoord educare dat 'tevoorschijn' betekent. Dat is precies wat we met Droomtuintje willen, kinderen de kennis die ze op school leren laten toepassen waardoor de kennis meer waarde krijgt. En hoe leuk is het om voor je ogen de natuur een stukje mooier te zien worden. Om de eerste vlinders en bijen te zien. Om te zien dat er meesjes een nestje maken in het vogelhuisje dat jullie opgehangen hebben. 

We moeten zuinig zijn op onze natuur. Als elk kind in Nederland hier een klein beetje meer bewustwording van heeft maken we grote stappen! Laten we met elkaar één worden met de natuur.

droomtuintje.nl I kinderen ontdekken I school natuur pakket