ONS DOEL IS ZO MILIEUVRIENDELIJK MOGELIJK TE WERKEN ONS DOEL IS ZO MILIEUVRIENDELIJK MOGELIJK TE WERKEN ••• VERZENDING VANAF €2,95

Blog

Kinderen laten beleven hoe de natuur werkt

Kinderen laten beleven hoe de natuur werkt

Kinderen zorgen voor de natuur _ Droomtuintje.nl

Een kind leren hoe de natuur werkt is geen overbodige luxe. We willen tenslotte met elkaar een mooie gezonde planeet doorgeven. Voor veel kinderen gaat er een compleet nieuwe wereld open. Het voelt haast alsof ze kunnen toveren, je stopt namelijk een klein zaadje in de grond en er groeit een mooie bloem uit. Door dit te stimuleren gaan ze in de praktijk beleven wat ze op school leren.

Gewoon bij huis of school

Op deze manier leren kinderen thuis of op school planten en dieren herkennen en benoemen. Als ze hun eigen tuintje hebben leren ze dat zaadjes gaan groeien door ze goed te verzorgen en dat elk seizoen z’n eigen kenmerken heeft voor alles wat groeit en bloeit. Ook zien ze welke dieren er in de verschillende seizoenen veel voorkomen en waarom, wat bestuiving betekent, waarom het zo belangrijk is dat de lucht gezond blijft. Uiteindelijk komt het erop neer dat kinderen de wonderen van de natuur leren kennen, dat de natuur iets magisch is. Ontdekken op een ontspannen natuurlijke manier om er vooral van te genieten.

Het ultieme gevoel van vrijheid, niks moet alles mag. Geen verplichtingen maar puur genieten. Wie wil dit niet. Ze worden de nieuwe generatie "dromers". Omdat ze het nu al leren weten ze hoe belangrijk het voor hun toekomst is. Onze planeet met respect behandelen dat is het minste wat we kunnen doen.