ONS DOEL IS ZO MILIEUVRIENDELIJK MOGELIJK TE WERKEN ONS DOEL IS ZO MILIEUVRIENDELIJK MOGELIJK TE WERKEN ••• VERZENDING VANAF €2,95

Blog

Geen schoolreisje? Wel een Droomtuintje!

Geen schoolreisje? Wel een Droomtuintje!

De ellendig lange Coronaperiode lijkt maar niet op te houden. Voor iedereen is dit zwaar, ook voor de kinderen. Het is juist zo belangrijk dat ze met schoolgroep activiteiten kunnen doen en spelenderwijs educatie krijgen en saamhorigheid voelen met de groep. Helaas is het nog niet zover. Droomtuintje is speciaal bedacht voor kinderen zodat ze meer buiten kunnen zijn en kunnen leren van de natuur.

Speciale schoolpakketten

In plaats van een schoolreisje kunnen ze met Droomtuintje samen op school of samen thuis ontdekken hoe alles groeit en bloeit. We hebben bewust gekozen voor bloempakketten, vogelpakketten en insectenpakketten, om hier juist meer van te leren. Droomtuintje is laagdrempelig om mee aan de slag te gaan. Omdat het niet mogelijk is met de hele groep er nu op uit te trekken kan het ook een combinatie zijn met thuiswerkopdrachten en schoolopdrachten. Hoe leuk is dat thuis? Je eigen bloementuintje kweken, dit kan in de tuin, op het balkon, de galerij etc. Het is leuk om te observeren en de vorderingen te delen. Natuurlijk kunnen het ook binnentuintjes voor in de klas zijn of grotere tuintjes voor op het schoolplein. Ook de vogelpakketten en insectenpakketten kunnen een verlengstuk zijn van de lessen die worden gegeven. Ook hier geldt dat alles draait om beleving en kinderen één laten worden met de natuur. Hoe meer kinderen hier mee doen des te beter ze gaan beseffen hoe belangrijk het is.

Eco-vriendelijk

De kinderen leren dan ook dat we met natuurlijke, eco-vriendelijke materialen werken, inclusief de verpakkingen. Het zou natuurlijk vreemd zijn als je kinderen leert hoe belangrijk de natuur is maar alles van plastic is en de verpakkingen ook niet duurzaam zouden zijn. Dat is waar Droomtuintje voor staat. In de praktijk blijkt dat dit zeker nog niet altijd makkelijk is maar we streven er wel naar, dat is ook te zien in ons assortiment

Droomtuintje voor het basisonderwijs

Droomtuintje richt zich op kinderen van het basisonderwijs omdat dit de leeftijdsgroep is waar ze hier heel nieuwsgierig naar zijn en het een verlenging kan zijn van het huidige lesmateriaal.

Meer informatie over de diverse mogelijkheden?

Droomtuintje is erg flexibel. Aanvragen zullen we snel beantwoorden en pakketten kunnen we ook snel leveren.

Tel 0102382848 of mail blijfdromen@droomtuintje.nl